Så funkar Allt om Trädgårds butik

Hur går det till att köpa växter på nätet?

I vår butik samarbetar vi med Odla.nu, en av Sveriges största och bästa e-handlare inom trädgård. Alla växter, fröer och lökar mellanlandar i OdlaNus växthus och lagerlokaler i Sösdala i Skåne. Här pysslas de noga om, vattnas, rensas och kontrolleras innan de varsamt förpackas för att skickas ut till väntande kunder. Butiken satsar på plantor och fröer av hög kvalitet och sköter väl om alla växter. Då blir också förpackningarna en oerhört viktig del i verksamheten. Det är det som säkerställer att du som kund får hela, fina och livskraftiga plantor hem till dig. Växterna packas i så kallade blister, genomskinliga plastförpackningar, delvis designade av OdlaNu, där de ligger säkert och stilla under paketets väg hem till dig.

Allt är dock inte grönt när det kommer hem till dig. Vi har till exempel barrotade perenner som ligger i vila under hela transporten. Roten levereras i en påse och ser inte mycket ut för världen när den kommer fram. Men så snart den kommer i jorden, får vatten och värme så vaknar den till liv och kommer upp precis på samma sätt som de perenner som har vilat i jorden i trädgården under vintern. De barrotade perennerna är ofta det mest prisvärda man kan köpa. Buskar, klätterväxter, pelargonsticklingar och växter för uteplats och balkong är däremot gröna och fina redan när du får hem dem.

Det är mycket viktigt att hämta paketet så snart som möjligt för att växterna inte ska ligga nedpackade längre än nödvändigt!

Nu vet du som inte har provat att handla växter över nätet lite om hur det går till. Mer detaljer kring betalning, frakt och returer finns under Köpvillkor.